Om STL

The Social Technology Lab er et tværfagligt initiativ skabt af tre forskere, der arbejder ved Syddansk Universitet af dr. Gunver Majgaard Ph.D. og dr. Jacob Nielsen Ph.D., begge fra Maersk Mc-Kinney Møller Institut, Det Tekniske Fakultet) og Dr Lasse Juel Larsen Ph.D fra instituttet for kulturstudiet, humanistiske fakultet.

 

På Syddansk Universitet er Social Technology Lab engageret i forskning, undervisning og teknologiproduktion. Labs referenceramme ligger i et samarbejde mellem tværfaglige parter, forskning og design studier fra humaniora og teknik. Vi får fat i de omfattende ressourcer, der allerede er på spil ved universitetet og har adgang til en bred vifte af højt kvalificerede specialister. Målet er dels at udforske de kreative muligheder, som dette samarbejde giver for at skabe relevante teknologier til blandt andet at løse sociale spørgsmål og dels at udvikle forretningsmuligheder med partnere både inden for og uden for universitetet.

 

Udviklingsprocesserne ved Social Technology Lab er primært brugerdrevne. Labbet opererer med en bred vifte af teknologier fra software applikationer til programmerbar hardware, der har til formål at adressere og udforske sociale spørgsmål, så meget som det er at skabe og udvikle forretningsmuligheder.

 

Desuden studerer labbet både designprocessen og resultatet af Labs innovative udviklingsprojekter for at skabe nye forskningsområder, udbrede brugerdeltagelse og viden om sociale spørgsmål.

 

Social Technology Lab er indlejret i M.Sc. Program for Læring og Erfaringsteknologi ved Det Tekniske Fakultet. Det betyder, at det koordineres med en række undervisningsaktiviteter på Syddansk Universitet, herunder bachelor- og kandidatuddannelser.

 

Alle aktiviteter i Social Technology Lab har et brugercentreret design og produktionselement. Den brugercentreret tilgang gør det muligt at studere brugerens deltagelse i udviklingsprocessen og lægger vægt på tværfagligt samarbejde. Designelementet er fokuseret på brugervenlighed og interaktion Og til sidst skal produktionen forstås som resultatet af designet processer.

 

Du kan kontakte os ved at trykke på "Kontakt os!" i menuen :-)

Ansvarshavende


Lasse Juel Larsen
Mag.art., Ph.D
Ansvar for daglig drift

 


Gunver Majgaard
Ph.D og Associate Professor

 


Jacob Nielsen
Ph.D og Associate Professor